Mind map – a kreatív problémamegoldás mestereszköze

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
15 900,00 Ft
Kezdj hozzá
Ez a tudásanyag jelenleg zárva van

Kurzus leírás

Szeretnél átlátni komplex problémákat, megoldani bonyolult helyzeteket, hatékonyan tervezni a hetedet/hónapodat/évedet/munkádat, sikeresen dönteni komoly helyzetekben, emlékezetesen tanulni, jobb önismeretre szert tenni, profin és gyorsan felkészülni egy előadásra? Ha igen, akkor ismerd meg az “agy svájci bicskájaként” ismert zseniális és mégis könnyen használható kreatív problémamegoldó módszert, a mind map-et.

A mind map egy szabályzott kreatív problémamegoldó módszer, és mint ilyen, segíti előhozni a megszokott gondolkodási kereteinken kívül megoldásokat. Nem lineárisan dolgozza fel az infókat (vagyis ahogy általában jegyzetelünk, egymás alá írva a szavakat, mondatokat), hanem egész olyan, mint az agyunk.

A mind map úgy ábrázolja a gondolatainkat, ötleteinket, ahogyan azok strukturálódnak az agyunkban.

Éppen ezért ezt a vizuális rendszert sokkal jobban átlátjuk, jobban értelmezzük, jobban és hamarabb megjegyezzük. A mind map struktúra segíti a jobb és bal agyfélteke közötti átjárást, vagyis a logikai, stratégiai dolgokért felelős bal agyféltekénket ügyesen összeköti a kreativitásért felelős jobbal. Így a klassz, egyedi megoldások immár logikus, tervezhető formában előttünk is állnak, és sokkal eredményesebb megoldások születnek.

Ha egyszer elsajátítod ezt a kreatív módszert, számos területen hasznos segítséged lesz az életben. Most megtanítom neked!

Scroll to Top